Moustafa en Peggy grijpen hun kans bij ENGIE Refrigeration

Sinds een paar maanden werken Peggy en Moustafa bij ENGIE Refrigeration vanuit het programma ‘Wij maken werk van werk’. Moustafa woont sinds twee jaar in Nederland en kwam als vluchteling vanuit Syrië. Hij volgt een leer-werktraject, waarbij hij vier dagen in de week stageloopt als elektromonteur en één dag in de week naar school gaat. Peggy was op zoek naar een manier om ondanks haar gezondheidsproblemen actief te blijven op de arbeidsmarkt en ondersteunt nu bij ENGIE Refrigeration, secretaresse Jolanda.

Cultuur begrijpen en kennis opdoen

De begeleider van Moustafa, Wiel, is trots op hoe Moustafa zijn plek weet te vinden. “Zowel de taal als het vak leert hij snel, dat is leuk om te zien. En het is mooi om zijn gebruiken te leren kennen. Zo bidt hij bijvoorbeeld netjes op een matje tijdens de middagpauze. Collega’s respecteren dat en maken zo kennis met zijn cultuur.” Op zijn beurt vindt Moustafa het belangrijk om de Nederlandse cultuur goed te leren begrijpen. “Daarom ben ik heel blij met mijn leer-werkplek bij ENGIE. Ik leer veel over techniek en over de cultuur op de Nederlandse werkvloer. Mijn doel is om ooit programmeur van PLC te worden, maar daarvoor moet ik eerst meer kennis krijgen. Die krijg ik bij ENGIE en op school, een mooie kans.”

Inzicht krijgen in arbeidsvermogen

Peggy greep haar kans om actief te blijven op de arbeidsmarkt met beide handen aan. “Ik was erg blij met de kans die ENGIE mij biedt. Iedere ervaring, al is het voor een korte periode, is er één die je meeneemt naar een volgende werkplek. Deze stage bij Engie biedt mij de mogelijkheid om inzicht te krijgen in mijn arbeidsvermogen en dan met name waar de grens ligt en wat mijn zwakke en sterke punten zijn. Ik wil namelijk graag alle mogelijkheden benutten om ondanks mijn gezondheidsproblemen aan het werk te blijven. Jammer genoeg is dit geen vacature, maar ik hoop ergens een vaste aanstelling te krijgen op een plek waar ik echt in mijn element ben.