McDonalds

McDonald’s Noord-Limburg bestaat uit vijf restaurants (Venlo-Markt, Venlo-Europaplein, Tegelen, Maasbree en Venray) en telt ongeveer 400 medewerkers. Binnen het restaurant in Maasbree werken gemiddeld 90 medewerkers hard om het de gasten iedere dag weer naar hun zin te maken. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat al hun medewerkers met plezier werken en bijdragen aan de visie van McDonald's Noord-Limburg 'Onweerstaanbaar Werkgeverschap'.

McDonald’s kent veel verschillende werkzaamheden. Bij McDonald’s speelt teamwork een belangrijke rol. Je werkt in een gezellig en groot team waar iedereen op elkaar is ingespeeld. Je leert veel nieuwe mensen kennen met een grote diversiteit aan achtergronden.

Nu, bijna een jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met het team arbeidsbemiddeling van de gemeente Peel en Maas.
Na een leuk kennismakingsgesprek met Emilia Saelmans, zijn we samen aan de slag gegaan om te kijken naar de mogelijkheden om arbeidszoekenden een leuke nieuwe kans te bieden en zo ook ons team uit te breiden en te versterken.

Na een tijdelijke aannamestop, door het inmiddels niet meer weg te denken COVID-19 virus, zijn we meteen weer in contact met elkaar gekomen om te kijken naar de mogelijkheden. Zo zijn we een proefplaatsing gestart met een van de kandidaten via de gemeente. Een jonge meid die niets liever dan bij McDonalds wilde werken. Yahoo kwam uit de beschermde omgeving binnen NLW en wilde graag de volgende stap maken in haar ontwikkeling. 

Tijdens de proefplaatsing zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de verwachtingen van beide partijen. Natuurlijk willen wij graag zien wat een kandidaat in zijn mars heeft, maar vinden we het net zo belangrijk om te kijken naar de wensen en behoeften van de kandidaat. Het zou te ambitieus zijn om de kandidaat tijdens de proefplaatsing alle werkzaamheden te laten ervaren, dus kijken wij altijd samen met de kandidaat naar de mogelijkheden. Ieder op zijn eigen tempo.

Zeker als het gaat om een kandidaat  met een banenafspraak, zoals in ons geval. Deze kandidaten hebben extra begeleiding nodig en dus is het belangrijk om een goed beeld van de kandidaat te vormen tijdens deze periode. Mocht er sprake zijn van een goede match, maar de kandidaat kan bijvoorbeeld niet alle werkzaamheden op gevraagde tempo uitvoeren, dan kan er sprake zijn van een verminderde loonwaarde en heb je als werkgever wellicht recht op een loonkostensubsidie of een andere tegemoetkoming vanuit de gemeente. Door constant overleg en regelmatig samen te kijken naar de voortgang en ontwikkelingen tijdens deze periode, blijven de verwachtingen voor iedere partij duidelijk en kan er direct en effectief ingespeeld worden op nieuwe behoeftes en ontwikkelingen van de kandidaat.

Al vrij snel bleek er van beide kanten de ‘klik’ te zijn en hebben we ervoor gekozen deze kandidaat een contract aan te bieden. Nu ruim twee maanden verder zijn wij erg blij met onze nieuwe collega en zien we haar steeds meer ontwikkelen in haar werkzaamheden. En daar gaat het om.

Renée Camps
Filiaalmanager McDonalds