Changes to Town Hall services

Zugang zum Gemeindehaus

Zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Gminy

Changes to Town Hall services in Arabic

Aangepaste dienstverlening Huis van de Gemeente

Maatregelen en gevolgen coronavirus

Coronavirus heeft afgelopen tijd voor een aanzienlijk verandering in ons dagelijks leven gezorgd. En dat niet alleen. Ondernemers en bedrijven zijn op proef gesteld en moeten hun creativiteit en ondernemerschap flink aanspreken.

Wij hebben enkele lokale ondernemers benaderd om hun ervaringen te delen:

  1. Wat was de impact van de coronamaatregelen afgelopen weken op uw onderneming?
  2.  Wat is het grootste leerpunt voor u geweest?

VEBA Event Products / Bart Vestjens

  1. Wij leveren door heel Europa aan eventbedrijven en de horecagroothandel. Onze omzet is enorm teruggevallen. Wij zijn hier direct op ingesprongen door het leveren aan online shops met omzet. Zij pasten zich snel aan op ons productassortiment en magazijn. Daarna leverden wij hun bestellingen binnen een paar dagen door heel Europa. De fabrieken in China draaien nu weer volop. Het is nu aan ons om genoeg nieuwe klanten aan ons te binden. Zodat de omzet weer op peil komt en we onze groei verder kunnen doorzetten.
  2. Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren en met klagen kom je niet verder. We worden gedwongen creatief en anders te denken. Dan zien we ook vaak dat het lukt. Als we hier optimaal gebruik van maken, dan komen we er sterker uit. Denk je dat het niet lukt? Denk dan opnieuw.

Fancom / Kim Reijnen

  1. Fancom volgt steeds de richtlijnen van de overheid en werkt dus vanaf half maart zoveel mogelijk thuis. Alleen productie en logistiek zijn in het gebouw blijven werken. Ook al kost het meer moeite om orders binnen te halen en uit te leveren, lukt dit gelukkig nog steeds. Het thuiswerken was even wennen. Maar biedt ook voordelen en  we willen dit onder voorwaarden ook in de toekomst mogelijk maken.
  2. Wees niet te bang om de werknemers meer eigen verantwoordelijkheid te geven en ben waar het kan flexibel. Ondanks dat we al sinds half maart van huis uit werken, lijkt het haast alsof er niets aan de hand is en gaat het werk ‘gewoon’ door. Ook al vraagt deze nieuwe manier van werken echt wel iets van de mensen. Maar juist nu neemt iedereen waar het kan zijn/haar verantwoordelijkheid.