Leerwerkloket

Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. Zij zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.

Leerwerkloket ondersteunt werkgevers

Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en helpt onder andere met onderstaande punten. 

  • Advies op maat over scholing en ontwikkeling van personeel.
  • Inzicht in financiële regelingen leren en werken.
  • Advies over verbeteren van taalvaardigheden van medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en medewerkers te scholen.

Investeren in scholing

Door technologische veranderingen, globalisering en corona verandert de arbeidsmarkt voortdurend. Door de gestegen levensverwachting en pensioenleeftijd moeten we langer en duurzamer doorwerken. Dit heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt, voor iedereen. Het motto van het Leerwerkloket is dan ook “blijf je leven lang ontwikkelen”.

5 redenen om te investeren in scholing:

  1. Scholing tilt ieder bedrijf naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot betere kwaliteit en dienstverlening.
  2. Door te investeren in kennis van personeel, wint u het van de concurrent. Stilstand is achteruitgang in de huidige wereld waar (technologische) ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.
  3. Scholing verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn beter gemotiveerd en het ziekteverzuim daalt.
  4. Scholing motiveert en bindt werknemers aan een bedrijf. Goed (geschoold) personeel is moeilijk te vinden. Door werknemers op te leiden zorgt u voor doorstroming van personeel en houd u toch de ervaring en kennis binnen het bedrijf.
  5. Scholing laat zien dat een bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat het leerwerkloket voor uw bedrijf kan betekenen of persoonlijk advies? Neem dan via e-mail contact op met Leerwerkloket en kijk op Leerwerkloket.