Het Expercience Centre begint vorm te krijgen

Het Experience Centre is nieuw in Peel en Maas. Hier kunnen deelnemers die nog onvoldoende kunnen profiteren van de huidige arbeidsmarkt, elkaar ontmoeten en zich oriënteren op- en ontwikkelen in werksoorten.

Een gevarieerd aanbod

Sinds januari 2023 is er een pand in Panningen waaraan de afgelopen maanden flink is geklust door de eerste deelnemers. Samen met ondernemers en andere partners gaan we nu aan de slag met de inrichting. We willen een gevarieerd aanbod aan werksoorten realiseren, zodat deelnemers werk in de praktijk kunnen ervaren. Door te oefenen maken zij zich basisberoepshandelingen eigen.

Ondernemers denken mee

Op woensdag 24 mei 2023 hebben we een eerste groep ondernemers rondgeleid en gevraagd om de samenwerking verder te concretiseren: ‘Wat kunnen wij jullie toekomstige werknemers hier al leren behalve algemene werknemersvaardigheden, zoals afspraken nakomen en samenwerken? Waar hebben jullie behoefte aan?’ Als resultaat gaan ondernemers meedenken over huisstijl en veilig werken en hebben ondernemers met verschillende werksoorten zich gemeld. Denk aan tegelzetten, fietsreparatie en het samenstellen van verschillende houten kistjes.

Wij nodigen graag meer ondernemers uit om aan te sluiten. Bel of mail ons via arbeidsbemiddeling@peelenmaas.nl of 077 306 6666, dan maken we een afspraak voor een rondleiding.

Experience Centre