Goede match!

Als supermarktmanager was ik net een nieuwe uitdaging aan gegaan, toen Gé Wasser me belde van jobcoachorganisatie Wajongtalenten. Hij vroeg of de doelgroepvacature van kwaliteitsmedewerker binnen Albert Heijn Weert nog vacant was. 

Nu heb ik al heel wat ervaring met werken met Wajong- en banenafspraak jongvolwassenen, maar moest met deze vraag toch eerst even de afstemming opzoeken binnen de organisatie waar ik net gestart was. Gelukkig kreeg ik alle ruimte en heb ik via Gé kennis gemaakt met Maud. Ze liet meteen al een hele open en zeer vriendelijke houding zien, ook al was het duidelijk dat ze het heel spannend vond.

Spannend omdat ze zo ontzettend graag in een supermarkt wilde werken. Ze vertelde een aantal baantjes in andere sectoren te hebben gehad, telkens voor korte tijd op grond van tempo, werkdruk en in aanvang meer tijd nodig hebben om een taak aan te leren. Reden dat ze binnen ontwikkelbedrijf NLW in Panningen eerst weer aan onder meer haar zelfvertrouwen is gaan werken.

Ik weet nog wat mij toen door het hoofd schoot: ‘dit is iemand die in aanvang overschat wordt en dan niet de kans krijgt om zich te ontwikkelen tot een passend teamlid’. Maud, Gé en ik zijn vervolgens een avontuur met elkaar aangegaan op een open, eerlijke maar ook tactvolle manier waarbij gemeente Peel en Maas ons faciliteert via banenafspraakvoorzieningen.

Maud kreeg stap voor stap een aantal taken aangeleerd. Gé komt wekelijks om haar daarbij te ondersteunen door gesprekken met haar aan te gaan, maar ook om met haar mee te werken. Samen spreken we regelmatig de voorgang van Maud door en kijken we waar haar ontwikkelpunten liggen.

Op deze manier is Maud meer en meer tot een logische werkwijze gekomen. En wordt ze op tijd bijgestuurd als ze zichzelf te veel druk oplegt, als ze zich bijvoorbeeld voor te veel taken verantwoordelijk voelt.

Wij zijn intussen heel blij met Maud in ons team. Haar positieve instelling en motivatie om bij ons in de supermarkt te werken, werkt heel aanstekelijk. Superfijn om zo iemand als teamgenoot te hebben.

Het aanbieden van een arbeidscontract voor onbepaalde tijd is best een mijlpaal binnen de supermarktwereld, maar onze Maud heeft dit dik verdiend. Dit heb ik zo overgebracht aan het hoofdkantoor en kreeg toen groen licht om haar het goede nieuws te vertellen.

Maud is hele fijne collega, die altijd voor het bedrijf en haar collega’s klaar staat. Met hulp van gemeente en jobcoach hebben we dit traject tot een succes gemaakt. Per 1 september 2019 is dit alles geformaliseerd.

Marjon Daams