Agrea maakt werk van werk

Agrea, is de partner voor de agrarische ondernemer: samen realiseren we het beste rendement, nu en in de toekomst! Agrea is specialist op het gebied van buitenteelten. Een breed assortiment meststoffen, zaaizaden, gewasbeschermingsmiddelen, kuil- en afdekfolies en diverse bedrijfsartikelen zijn op voorraad om de klant snel te kunnen bedienen.

Op 1 januari 2016 is Agrea ontstaan, een fusie van drie regionale toeleveranciers: AgroDyn, BoerenBond Agro en het Limburgsch Landbouwsyndicaat. Tijdens een fusie verandert ook de organisatiestructuur en zo kwamen er enkele vacatures vrij. Agrea zocht naar een logistiek medewerker en een interieurverzorg(st)er. Deze functies werden uitgezet via Adecco, waar Agrea al langer contact mee had. Deze attendeerde ons naar het project WIJ maken werk van werk. Toen Ton Gielen, partner van Agrea, hoorde van dit project, werd hij meteen enthousiast. Agrea vindt het namelijk belangrijk, dat iedereen een gelijke kans op de arbeidsmarkt krijgt, zo ook statushouders. Het balletje is gaan rollen en zo werden Habtom en Diana via het project WIJ maken werk van werk gekoppeld aan Agrea.

Magazijnmedewerker

Habtom, 26 jaar, geboren en getogen in Eritrea. Hij is in 2014 gevlucht uit Eritrea vanwege de dictatuur in het land. Habtom kwam terecht in een asielzoekerscentrum en via deze weg kwam hij in aanraking met dit project. Habtom gaf direct aan dat hij voor zichzelf wilde zorgen en graag zou inburgeren in Nederland. Een inburgeringscursus volgde en ook werd er een woning gezocht in onze gemeente.

Samen met de consulent werd er gekeken naar werk in de regio. Habtom wilde graag in de logistiek werken en behaalde zijn heftruckcertificaat. Uiteindelijk is Habtom voorgesteld aan Agrea en gingen ze samen een proeftijd aan. Deze werd goed doorstaan en Agrea bood Habtom een contract aan. Tijdens dit traject werd Habtom erg goed begeleid door de consulent van de gemeente maar ook door zijn collega’s bij Agrea. Habtom heeft dit ook als erg positief ervaren en kreeg steeds meer ervaring in zijn werk.

Hij vindt het erg leuk om de vrachten te lossen en laden en het magazijn op orde te houden. Ton geeft aan dat Habtom een zeer enthousiaste medewerker is die erg veel zaken ziet, meteen oppakt en graag werkt. Tevens is het leuk voor de collega’s van Habtom om zo iemand met een andere afkomst te leren kennen. Ook is het mooi om te zien hoe betrokken collega’s zijn. Zo stelt Habtom de collega’s geregeld vragen over de Nederlandse geschiedenis, Nederlandse taal en politiek. We leren hier allemaal erg veel van. Habtom krijgt een mooie kans en wij zijn tevreden, wat willen we nog meer!