Activeringsinitiatief

Stil staan of zelfs achteruit gaan in ontwikkeling. Gemis van sociale contacten tot het gevoel van eenzaamheid. Zorgen over, of afname van vertrouwen, in de toekomst.

Herkent u dit ook? Bij uzelf en/of uw medewerkers en/of uw naaste omgeving vanuit de vraag van de overheid om thuis te werken door de coronasituatie?

Wij hebben die signalen in ieder geval opgemerkt bij onze kandidaten. Reden om de handen ineen te slaan met NLW en een initiatief te ontwikkelen. Met als doel kandidaten op een laagdrempelige wijze een dag- en werkstructuur te geven door samen taken te verrichten zonder prestatiedruk én weer sociale contacten te hebben. Tegelijkertijd worden hun potenties (weer) meer duidelijk.

Zeven dagdelen per week steken sinds juli 2020 maximaal tien kandidaten per dagdeel de handen uit de mouwen bij NLW Groep die speciaal voor dit project een ruimte inrichtte op hun werkbedrijf in Panningen. Per kandidaat wordt gekeken hoeveel dagdelen passend is.

De kandidaten worden in de bedoelde ruimte begeleid door werkconsulenten van gemeente Peel en Maas. NLW Groep zorgt voor het aanleveren van taken zoals het maken van stoffen mondkapjes (wij maken ze ook graag voor uw bedrijf, neem contact op  met NLW) en assemblage-/inpakwerkzaamheden.

Naar gelang behoefte en mogelijkheden van de kandidaat blijft deze enkele weken tot enkele maanden werkzaam binnen dit initiatief. Tot er een passende vervolgstap concreet wordt gemaakt. Denk aan: terug naar school, een werkstage of een vorm van betaalde arbeid bij een ander bedrijf.

Bent u nieuwsgierig en wilt u graag meer weten over het activeringsinitiatief? Of bent u de ondernemer die nog ruimte heeft voor een werkstage of een vorm van betaalde arbeid voor een of meerdere van onze kandidaten?

Neem ook dan via e-mail contact met ons op.

Mondkapje