077machining maakt werk van werk   

077machining is een metaalbewerkingsbedrijf dat zich heeft toegelegd op machinale bewerkingen zoals
zaag, boor en tapwerk en daarnaast draai en freeswerk, zowel conventioneel als CNC.

Ons werkgebied ligt vooral in laagdrempelig repeterend werk en de grotere aantallen. Echter staan we ook klaar voor eenmalige projecten en/met eventueel kleinere aantallen. We verwerken nagenoeg alle soorten materialen van staal, RVS, aluminium en diverse kunststofsoorten.

Onze klanten zijn machinefabrieken, machinebouwers maar ook eindgebruikers. Veel van de werkzaamheden die wij verzorgen, worden vaak weggezet naar lage lonen landen, maar met ons motto “Machining at Low Cost” proberen we dit werk zoveel mogelijk hier te houden.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Binnen 077machining werken we uitsluitend met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn als zelfstandig bedrijf ontstaan uit de voormalige metaalafdeling van de NLW in Panningen en onze eerste medewerkers zijn in dienst via de (voormalige) SW regeling. Door veranderingen in deze regeling kijken wij ook verder naar mogelijkheden in andere doelgroepen.Denk hierbij aan mensen die gebruik maken van de WIA regeling, bijstand en overige uitkeringsgerechtigden met in eerste instantie een arbeidsbeperking.

We zijn met regelmaat op zoek naar nieuwe medewerkers, omdat ons doel niet alleen is om de mensen binnen te houden, maar ook om mensen werkfit en plaatsbaar te maken, wanneer ze al langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest. Binnen ons bedrijf hebben we een traject ontwikkeld waarmee we deze mensen op passend tempo weer in het arbeidsproces laten deelnemen en daardoor kunnen zien wat o.a. de belastbaarheid, inzetbaarheid en kennisniveau is. Hierna kunnen medewerkers eventueel ook doorstromen naar het reguliere bedrijfsleven, eventueel voorzien van een extra opleiding.

Statushouders

De statushouders in onze gemeente behoren ook tot deze doelgroep en in samenwerking met de gemeente zijn we aan het onderzoeken wat hierin de mogelijkheden zijn. Hierdoor kwamen we in contact met Rafi, een statushouder afkomstig uit Syrië die overkwam als een  terughoudende man met een beperkte Nederlandse taal kennis.

Rafi is januari 2018 via een proefplaatsing gestart zodat we aan elkaar konden wennen en om te kijken naar de belastbaarheid en inzetmogelijkheden. Gedurende de tijd hebben we gezien dat Rafi een medewerker is met een redelijke technische kennis, gedreven en graag binnen zijn mogelijkheden wil werken. Zijn Nederlandse taalkennis is behoorlijk toegenomen en Rafi vraagt ook veel gemakkelijker zijn “Nederlandse” collega’s om hulp of advies.

Het traject met statushouders was voor ons ook nieuw en is bij ons zeer positief gelopen en we zijn dan ook graag bereid om ook deze doelgroep meer kansen te bieden. Wij zijn dan ook van mening dat deze medewerkers een grote meerwaarde kunnen zijn voor ons bedrijf omdat ze betrokken en gemotiveerd zijn. In onze maatschappij zou met een beetje geduld en moeite een toekomst mogelijk moeten zijn voor deze groep mensen.