Peel en Maas InZicht: Het gemeentenieuws in een nieuw jasje

Geplaatst op donderdag 2 november 2023

Vanaf 1 november 2023 zit het gemeentenieuws in een nieuw jasje. Toon van Otterdijk en Perry Leeuwerik van het team communicatie van de gemeente praten u bij.

Vanaf 1 november zit het gemeentenieuws in een nieuw jasje. Toon van Otterdijk en Perry Leeuwerik van het team communicatie van de gemeente praten je bij.

Nou de gemeenteberichten hebben natuurlijk jarenlang in het huis-aan-huis blad gestaan. Maar vanaf 1 november komt daar verandering in. Dan staan de gemeenteberichten niet meer in de Hallo Peel en Maas. Maar verspreiden we het via andere kanalen.

En dat is onder andere de digitale nieuwsbrief van de gemeente. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden. Je gaat naar www.peelenmaas.nl/nieuwsbrief en dan kun je zelf de nieuwsbrief kiezen die je wilt. Je mag er ook meerdere kiezen. En dan krijg je, als je de nieuwsbrief Gemeentenieuws kiest, elke week de gemeenteberichten in je mailbox.

Ja, daarnaast is er ook nog de service van Overheid.nl. Dat is een landelijke website. En daar kan iedereen zich abonneren op berichten over uw buurt. Dus dan krijg je elke week een mail met berichten als er bij jou in de buurt vergunningen zijn verleend of aangevraagd of bestemmingsplan wat ter inzage ligt.

En iedereen die zijn mailadres al heeft achtergelaten op Mijn Overheid, die krijgt vanaf dit najaar automatisch de mail. Dus ben je daar gelijk voor aangemeld. Nou mocht je dat nog niet gedaan hebben dan kun je ook via die website, dus via Overheid.nl, je daarop abonneren. En dan krijg je dat iedere week in je mail. Dus je kan en de nieuwsbrief doen en Overheid.nl of een van de 2, dat kan je zelf kiezen.

Maar ja, we hebben ook wel gedacht aan de mensen die wat minder digitaal vaardig zijn. Die wat minder toegang hebben tot het internet of zeggen van ja dat ben ik toch niet zo gewend om te doen. Daar vertelt mijn collega Perry meer over.

Vanaf donderdag 2 november heeft de gemeente Peel en Maas een eigen nieuwsrubriek bij de kabelkrant van Omroep P en M. De informatie op de kabelkrant is zichtbaar op momenten dat er geen tv programma's worden uitgezonden.

Elke donderdag publiceren we hier nieuwe berichten. En dit gemeentenieuws blijft dan een week staan. De informatie die we op de kabelkrant delen kunt u ook inzien in de gemeenschapshuizen en de bibliotheken in de gemeente Peel en Maas. Daar kunt u iedere donderdag een nieuw exemplaar inzien van het Gemeentenieuws Peel en Maas. Zo hoeft u niks te missen, ook al heeft u geen computer.

Nou, mocht je nou kijken en denken hoe werkt dat nou met die nieuwsbrief, dat aanmelden of die email service van Overheid.nl. Nou loop hier binnen bij het informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Daar helpen ze je graag op weg. En dat is niet alleen hier bij de vestiging in Panningen, maar ook bij de bibliotheek in Baarlo, Kessel, Maasbree en Meijel.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met telefoonnummer 077 306 6666 of e-mail info@peelenmaas.nl