Gemeente Peel en Maas publiceert gemeenteberichten vanaf 1 november 2023 via andere kanalen

Geplaatst op donderdag 19 oktober 2023

Gemeente Peel en Maas publiceert de wekelijkse gemeenteberichten vanaf 1 november 2023 niet langer in Hallo Peel en Maas. In plaats daarvan worden de berichten gepubliceerd via verschillende andere kanalen.

De gemeenteberichten – bijvoorbeeld informatie over afvalinzameling, wegwerkzaamheden, de agenda van de raadsvergadering en aangevraagde en verleende vergunningen – worden vanaf 1 november gepubliceerd via de volgende kanalen:

  • Iedereen kan zich abonneren op de digitale nieuwsbrief van de gemeente via www.peelenmaas.nl/nieuwsbrief. Kies voor de nieuwsbrief ‘Gemeentenieuws Peel en Maas’ (u kunt zich ook abonneren op andere nieuwsbrieven). Zo ontvangt u elke donderdag de gemeenteberichten in uw mailbox.
  • Via de landelijke website overheid.nl kunt u ‘berichten over uw buurt’ ontvangen, bijvoorbeeld over vergunningen die zijn verleend of een bestemmingsplan dat ter inzage ligt. Iedereen van 25 jaar of ouder die zijn e-mailadres al heeft opgegeven in MijnOverheid, ontvangt vanaf het najaar 2023 één keer per week een e-mail met ‘berichten over uw buurt’. U kunt zich ook zelf abonneren op deze e-mailservice via overheid.nl
  • Op de kabelkrant van Omroep P&M verschijnt een aparte gemeenterubriek met berichten van de gemeente. De kabelkrant is zichtbaar op momenten dat er geen tv-programma wordt uitgezonden (meestal overdag). Elke donderdag verschijnen hier de nieuwe gemeenteberichten;
  • Elke donderdag ligt een papieren exemplaar van de gemeenteberichten ter inzage in de vestigingen van de bibliotheek en de gemeenschapshuizen in Peel en Maas. U kunt deze berichten inzien tijdens de openingstijden van de bibliotheek of het gemeenschapshuis.

Andere kanalen

Naast de bovenstaande kanalen blijft de gemeente ook berichten publiceren op de website van Peel en Maas en op Facebook, X (voorheen Twitter) en LinkedIn. Ook kunnen inwoners van Peel en Maas elke maand kijken naar het tv-programma Peel en Maas InZicht op Omroep P&M.

Daarnaast kunnen inwoners voor informatie over de afvalinzameling gebruik maken van de Afvalapp. Voor het doorgeven van een melding over bijvoorbeeld kapotte straatverlichting of losliggende stoeptegels kan gebruik worden gemaakt van de MijnGemeente app.

Hulp

Inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het abonneren op de digitale nieuwsbrief, het vinden van informatie op de website van de gemeente of het installeren van apps, kunnen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Baarlo, Kessel, Maasbree, Meijel en Panningen.

Vragen

Inwoners die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 077 306 6666 of e-mail communicatie@peelenmaas.nl.