Burgemeester en kinderen van basisschool De Horizon uit Grashoek ontbijten samen

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2023

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om dit te benadrukken, heeft burgermeester Wilma Delissen-van Tongerlo samen met 26 kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Horizon uit Grashoek ontbeten in het Huis van de Gemeente.

Ongeveer 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. Burgemeesters en basisschoolkinderen gaan hierbij samen aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester in gesprek ging met de kinderen over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een week lang, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds 2022 een nieuwe vorm heeft. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van basisschool De Horizon hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zat vers gebakken volkorenbrood van bakkerij Dikke Mik uit Meijel. Gezond en lekker.

Groepsfoto burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo en groep 7 en 8 van basisschool De Horizon uit Grashoek
Groepsfoto burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo en groep 7 en 8 van basisschool De Horizon uit Grashoek