Volgende stap gezet bouw woningen Kuukven Baarlo

Geplaatst op maandag 2 oktober 2023

In het plan Kuukven worden 117 nieuwe woningen gebouwd. Hiermee wordt een belangrijk bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave in Baarlo.

Eerder besloot de gemeenteraad van Peel en Maas om extra geld beschikbaar te stellen om de ontwikkeling van Kuukven, mogelijk te maken. Nu is een belangrijke volgende stap gezet, het bestemmingsplan is opgesteld en ligt ter inzage. Daarna wordt dit bestemmingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad. Op deze manier werken we toe naar het realiseren van deze gevarieerde wijk.

Verschillende woningen

In Kuukven worden verschillende woningen gebouwd, rijwoningen, 2-onder-1-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Het gaat om betaalbare, sociale, huurwoningen en koopwoningen, voor starters, gezinnen en senioren. In het plan komen ook duurdere woningen. De wijk wordt ingericht op de klimaatverandering en het versterken van de biodiversiteit. Meer dan 100 gezinnen vinden hier straks hun droomhuis in een mooie groene omgeving.

Meer informatie

Kuukven wordt gerealiseerd door gemeente Peel en Maas en woningcorporatie Wonen Limburg. Op de pagina Kuukven Baarlo vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.