Peel en Maas zoekt Cyber Agents

Geplaatst op maandag 4 september 2023

Om de strijd tegen cybercriminaliteit een extra impuls te geven, zijn we op zoek naar kinderen die Cyber Agent willen worden. HackShield is een educatieve cybersecurity game die kinderen leert over veilig zijn op het internet. Doel van het spel is de kinderen en hun omgeving weerbaarder te maken tegen online gevaren.

Op initiatief van RIEC Limburg en de Taskforce Cyber Limburg gaan vanaf 14 september 2023 ook 17 Limburgse gemeenten op zoek naar kinderen die Cyber Agent willen worden.

Inschrijven

Kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen zich al inschrijven op Hackshield.

Voorwaarden

  • Jezelf en anderen willen beschermen
  • Tussen de 8 en 12 jaar oud zijn
  • Meer willen leren over hackers en veilig internetten

Door het spelen van het spel leren kinderen als Cyber Agent online gevaren sneller herkennen. Via verschillende routes met bijbehorende vragen en uitkomsten kiezen ze oplossingen voor digitale problemen zoals cyberpesten en phishing. Ook worden ze gestimuleerd hun kennis over online gevaren door te geven aan ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes. Het spel kan bijvoorbeeld op school, in de bibliotheek of thuis gespeeld worden.