Vanuit het hart iets betekenen voor anderen

Geplaatst op donderdag 20 juli 2023

Een kind dat extra zorg en ondersteuning nodig heeft, vraagt van zijn/haar ouders vaak net iets meer. Deze ouders kunnen de zorg niet altijd uit handen geven aan iemand uit de omgeving, omdat niet iedereen hun kind de juiste zorg en aandacht kan bieden. Steun door jou brengt deze gezinnen en mensen die iets voor een ander willen betekenen, bij elkaar.

Voorbeeld uit de praktijk

Janine deed bij Steun door jou een oproep voor ondersteuning.

Ze vertelt:

'Ik was blij toen Steun door jou vertelde dat er een kandidaat-ondersteuner was gevonden. Ik heb diezelfde avond nog gebeld voor een kennismaking bij ons thuis. Ik voelde meteen een klik tussen Pien, ons en de kinderen. We hebben afspraken gemaakt en zijn gestart.
Ons zoontje heeft extra zorg nodig. Ik had het gevoel altijd ‘op aan’ te staan en alles maar half te kunnen doen. Als Pien oppast, heb ik tijd voor mezelf. Als we samen iets met de kinderen ondernemen, verloopt dat nu ontspannen. Mijn sociale leven en energie zijn terug.
Ons gezin is echt geholpen door de ondersteuning van Steun door jou. Ik vind het tof dat iemand als Pien vanuit haar hart iets wil betekenen voor anderen. Dit gun ik andere gezinnen ook.'

Meer informatie

Wil jij graag iemand een steuntje in de rug bieden? Of heeft jouw kind extra zorg nodig en kun jij af en toe een adempauze gebruiken? Steun door jou kan de oplossing zijn. Het is een samenwerking tussen PSW en de gemeenten Gennep, Bergen, Horst aan de Maas en Peel en Maas. 

Kijk voor meer informatie op de website Steundoorjou.