Oefening plaatsen keerwand bij het veer in Kessel

Geplaatst op donderdag 6 juli 2023

Op dinsdagavond 11 juli 2023 wordt het opbouwen van de keerwand geoefend. Zo controleren we of alle materialen nog goed functioneren en worden de medewerkers getraind in het opbouwen van de keerwand. Het plaatsen van een keerwand bij het veer in Kessel is een van de maatregelen die de gemeente kan nemen bij hoogwater van de Maas. 

De voorbereidingen starten om ongeveer 22.00 uur. Vanaf 22.30 uur, na de sluiting van de veerpont, plaatsen we de keerwand. Als de keerwand eenmaal staat, wordt deze weer afgebroken en opgeruimd. We verwachten om ongeveer 01.00 uur alle werkzaamheden afgerond te hebben.

Om het opbouwen en afbreken van de keerwand in het donker te kunnen uitvoeren, maken we gebruik van verlichting. Ook worden machines ingezet. Mogelijk ondervinden direct omwonenden enige hinder van de werkzaamheden, we vragen hiervoor om uw begrip.