Oekraïense vluchtelingen verhuisd naar opvanglocatie in Beringe

Geplaatst op donderdag 29 juni 2023

De Oekraïense vluchtelingen die werden opgevangen op de voormalige camping De Nieuwe Hof in Meijel zijn verhuisd naar een nieuwe opvangplek aan de Eelserstraat in Beringe. Op deze opvanglocatie kunnen, net als eerder in Meijel, maximaal 100 personen opgevangen worden. Er is een vergunning verleend voor een periode van maximaal 3 jaar.

Verhuizing naar Beringe

In het voorjaar 2022 werd op de voormalige camping De Nieuwe Hof in Meijel een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne ingericht. Vanaf het begin was duidelijk dat deze opvang tijdelijk was, omdat hier arbeidsmigranten gehuisvest worden. Dat is binnenkort het geval en daarom is de opvanglocatie verhuisd naar Beringe. Dit is gebeurd in goed overleg met de buurtbewoners van de Eelserstraat in Beringe. Samen met de buurt is gekeken naar de inrichting van het terrein.

Opvanglocatie in Maasbree

Vanaf het voorjaar 2022 is er ook een opvanglocatie in 2 woningen van Daelzicht aan de Heierveldlaan in Maasbree. Hier worden maximaal 25 personen opgevangen.

Opvang bij mensen thuis

Naast de 2 gemeentelijke opvanglocaties, zijn er ook veel inwoners van Peel en Maas die hun huis hebben opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne. In totaal worden in de gemeente Peel en Maas ongeveer 400 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Hiermee levert Peel en Maas een stevige bijdrage aan de opvang van deze mensen, die moesten vluchten voor de oorlog in hun land.