Diploma’s Zorgroute Peel en Maas uitgereikt

Geplaatst op donderdag 20 april 2023

Woensdag 19 april 2023 ontvingen de 5 deelnemers aan de zorgroute Peel en Maas hun welverdiende diploma uit handen van Gilde Opleidingen. De Zorgroute Peel en Maas leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan in de zorg.

In mei 2022 zijn 9 deelnemers gestart met de zorgroute Peel en Maas. Gedurende de oriëntatiefase zijn er 4 deelnemers afgevallen. De 5 overige deelnemers zijn in september 2022 gestart met de verdere scholing.

Zorgroute Peel en Maas

Inwoners vinden niet altijd gemakkelijk een baan door de eisen die er worden gesteld in combinatie met hun persoonlijke omstandigheden. Tegelijkertijd is er een tekort aan personeel in de zorg. Deze twee ontwikkelingen worden met elkaar verbonden in de Zorgroute Peel en Maas.

De deelnemers aan de Zorgroute volgen een opleiding en ze bieden gelijktijdig hulp en ondersteuning aan kwetsbare mensen in hun eigen wijk. Als ze de route succesvol afleggen, levert ze dat een MBO-(deel)certificaat of praktijkverklaring op, waarmee ze aan de slag kunnen in de zorg.

Resultaten

Van de groep deelnemers hebben 4 deelnemers het deelcertificaat ‘ondersteunen bij wonen welbevinden’ afgerond. Dit is een deelcertificaat van de gehele niveau 2 opleiding Helpende zorg en welzijn. 1 deelnemer heeft zes praktijkverklaringen behaald waarmee ze in de praktijk heeft aangetoond veel vaardigheden van de opleiding Helpende zorg en welzijn te bezitten. Op dit moment zijn er 4 deelnemers die al een baan hebben gevonden.

Samenwerkende partijen

Meerdere partijen organiseren samen de Zorgroute Peel en Maas en zijn vanaf de start aangesloten. Gilde Opleidingen verzorgt de scholing en examens. Calibris Advies leidt het project en beoordeelt mede het praktijkdeel. De gemeente selecteert deelnemers en coacht ze gedurende de route. Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Panningen coördineert de hulp- en ondersteuningsvragen van wijkbewoners.

Zorgorganisaties Proteion schoon en Vincent Depaul bieden ook hulp- en ondersteuningsvragen aan, ze begeleiden bij de uitvoering daarvan en ze bieden na het succesvol afleggen van de route een arbeidscontract aan. Later zijn ook Dorpsontmoeting Helden, Dorpsontmoeting Kessel en Helpende Handen aansloten bij de Zorgroute Peel en Maas.

Diploma uitreiking Zorgroute Peel en Maas