Er is maar 1 iemand nodig om kindermishandeling te stoppen

Geplaatst op dinsdag 15 november 2022

In Nederland krijgen nog altijd bijna 120.000 kinderen per jaar te maken met kindermishandeling. Dat is gemiddeld 1 kind per klas. Ongekend. Zeker als je beseft dat achter elk kil cijfer een kinderleven schuil gaat en dat het leed van kindermishandeling een leven lang kan duren.

In Limburg leggen we ons daar niet bij neer. Daarom is in 2015 de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling opgericht. Deze beweging kent ambassadeurs uit onder andere gemeenten, onderwijs, gezondheidszorg, volkshuisvesting, politie en justitie en provincie Limburg. Onze burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo is één van deze ambassadeurs. Zij maakt zich samen met de anderen sterk voor het terugdringen én voorkomen van kindermishandeling in Limburg.

Boodschap van de beweging

Burgemeester Delissen-van Tongerlo: “Deze week is het de Week tegen Kindermishandeling. Het thema van dit jaar is: Praat met elkaar. Het doorbreken van het taboe op kindermishandeling is de eerste stap op weg naar steun voor het kind. Er is maar 1 iemand nodig om kindermishandeling te stoppen. Dat is de boodschap van de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling. Samen maken we het verschil. Het voorkomen van geweld tegen kinderen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van elke Limburger. Het gaat om ónze kinderen, in ónze wijken, scholen en verenigingen. Doe jij met ons mee?”

Meer informatie

Op de website van provincie Limburg leest u meer over de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling.