Leen een scootmobiel in Meijel

Geplaatst op donderdag 10 november 2022

Bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum De Paast in Meijel kunnen een scootmobiel lenen. Deze zogenoemde scootmobielpool is een initiatief van de gemeente Peel en Maas. Het is een samenwerking met zorgaanbieder Sint Jozef wonen en zorg, leverancier Medipoint en woningcorporatie Antares.

Aanmelden scootmobielpool

Woont u in of dichtbij De Paast in Meijel? En wilt u gebruik maken van een scootmobiel? Maak dan een afspraak met Medipoint door te bellen naar 088 654 0889. Tijdens de afspraak krijgt u uitleg over het gebruik. Deze uitleg krijgt u van Medipoint op locatie bij De Paast. Ook kunt u dan oefenen zodat u veilig de weg op kan.

Scootmobiel reserveren

Na de uitleg krijgt u een pas waarmee u een scootmobiel kunt reserveren en lenen bij Sint Jozef in Meijel. Hier levert u na gebruik de scootmobiel ook weer in. De scootmobielen zijn alle dagen beschikbaar tussen 09.00 en 19.30 uur. Buiten deze tijden of langer dan een dag reserveren is niet mogelijk. Dit betekent dat u de scootmobiel niet eerder kunt ophalen en niet ’s nachts in of bij uw eigen woning mag neerzetten.

Gratis scootmobiel lenen

Inwoners die minder goed ter been zijn, kunnen gebruik maken van de scootmobielpool. Met de pool bekijkt de gemeente of inwoners een scootmobiel lenen die in hun buurt staat. En ook of het lenen een goed alternatief is voor het kopen van een scootmobiel. De pool heeft twee scootmobielen die gratis gebruikt kunnen worden. Gebruikers betalen geen borg, vergoeding of huur. Ook hoeven zij zich geen zorgen te maken over het onderhoud, het stallen en het opladen. Dit wordt voor hen georganiseerd.