Begroting 2023 aangeboden aan de gemeenteraad

Geplaatst op vrijdag 21 oktober 2022

Het college van burgemeester en wethouders heeft op vrijdag 21 oktober 2022 de gemeentebegroting voor het jaar 2023 gepresenteerd en aangeboden aan de gemeenteraad. De begroting is het ‘huishoudboekje’ van de gemeente. In de begroting wordt aangegeven wat de inkomsten en uitgaven van de gemeente zijn en ook wat de hoogte is van de gemeentelijke belastingen, zoals de ozb en de kosten voor riool en afval.

Behandeling door de gemeenteraad

De gemeenteraad behandelt de begroting in de raadsvergadering van dinsdag 8 november 2022, aanvang 15.00 uur. De raad bepaalt dan of de begroting wordt vastgesteld. Ook kan zij nog zaken wijzigen met een amendement, of zaken toevoegen met een motie. De raadsvergadering is live te volgen via de website.

Begroting in één oogopslag

De ‘Begroting in één oogopslag’ geeft u een beeld van de kosten die u in 2023 betaalt voor ozb, riool en afvalstoffenheffing. Ook wordt aangegeven waar de inkomsten van de gemeente vandaan komen en op welke thema’s het geld wordt uitgegeven. Verder is weergegeven waar de gemeente (extra) in wil investeren in 2023 en de jaren daarna.

Naar de Begroting in één oogopslag

Volledige begroting

De Begroting 2023 en de documenten die daar bij horen, vindt u op de agenda van de raadsvergadering van dinsdag 8 november 2022.