Vervoersverbod in delen van Meijel vanwege vogelgriep

Geplaatst op maandag 17 oktober 2022

In Ospel (gemeente Nederweert) is op een kalkoenenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de kalkoenen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Binnen een gebied van 10 kilometer rond het bedrijf geldt sinds zondag 16 oktober 2022 een vervoersverbod. Een gedeelte van het dorp Meijel en het gebied daaromheen ligt in dit gebied. Daar geldt dus ook het vervoersverbod.

Vervoersverbod

Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

Jacht

Daarnaast gelden regels voor de jacht in de 10 kilometerzone. Zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.

Informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid. Daar vindt u ook een kaart met het gebied waar het vervoersverbod geldt.