ZorgStart helpt inwoners aan een baan in de zorg

Geplaatst op donderdag 6 oktober 2022

Op 1 oktober 2022 is ZorgStart in de regio Noord- en Midden-Limburg gestart. ZorgStart is een regionale samenwerking tussen werkgevers in de zorg, het UWV en gemeentes in de regio Noord- en Midden-Limburg. ZorgStart is er om inwoners met hart voor de zorg te begeleiden naar een baan in de zorgsector. Daarmee komt ZorgStart tegemoet aan de toenemende vraag naar personeel.

ZorgtStart voor iedereen

ZorgStart is er voor elke inwoner van Noord- en Midden-Limburg die wil ontdekken of de zorg iets voor hem of haar is. Met of zonder zorgdiploma. Iedereen is welkom. ZorgStart helpt om te oriënteren op opleidingen, functies en kansen in de zorg.

Krapte op de arbeidsmarkt

Door de krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende zorgvraag neemt de vraag naar personeel toe. Volgens werkgevers is het opleidingsniveau niet het belangrijkste criterium voor het aannemen van nieuw personeel. Het gaat juist om de levenservaring, stevig in je schoenen staan en je kunnen verhouden tot de mensen die afhankelijk zijn van een hulpvraag. Dit biedt kansen voor werkzoekenden die ‘hart voor de zorg’ hebben, maar moeilijk aan een baan komen, omdat ze niet over de juiste diploma’s hebben.

Aanmelden

Na aanmelding wordt op maat en met persoonlijk advies de route naar een baan in de zorg bekeken. Werkgevers worden vanuit ZorgStart ondersteund en gefaciliteerd bij de instroom van nieuwe medewerkers. Meer informatie, ook over het aanmelden, kunt u vinden op de website van ZorgStart