Scootmobiel lenen in Meijel

Geplaatst op woensdag 21 september 2022

Vanaf dinsdag 20 september 2022 kunnen bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum De Paast in Meijel een scootmobiel lenen. Deze zogenoemde scootmobielpool is een initiatief van de gemeente Peel en Maas. Het is een samenwerking met zorgaanbieder Sint Jozef wonen en zorg, leverancier Medipoint en woningcorporatie Antares.

Gratis scootmobiel lenen

Inwoners die minder goed ter been zijn, kunnen gebruik maken van de scootmobielpool. Met de pool bekijkt de gemeente of inwoners een scootmobiel lenen die in hun buurt staat. En ook of het lenen van een scootmobiel een goed alternatief is voor het kopen van een scootmobiel. De pool heeft twee scootmobielen die gratis gebruikt kunnen worden. Gebruikers van de scootmobiel betalen geen borg, vergoeding of huur. Ook hoeven zij zich geen zorgen te maken over het onderhoud, het stallen en het opladen van de scootmobiel. Dit wordt voor hen georganiseerd.

Aanmelden

Woont u in of dichtbij De Paast in Meijel? En wilt u gebruik maken van de scootmobielen? Meldt u zich dan bij het restaurant van Sint Jozef in Meijel. U krijgt daar de contactgegevens van Medipoint. Daarna kunt u met deze gegevens zelf contact opnemen om een afspraak in te plannen. Tijdens de afspraak krijgt u uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Deze uitleg krijgt u van Medipoint op locatie bij De Paast. Ook kunt u dan oefenen met de scootmobiel zodat u veilig de weg op kan.

Na de uitleg krijgt u een pas waarmee u een scootmobiel kunt reserveren en lenen bij Sint Jozef in Meijel. Hier levert u na gebruik de scootmobiel ook weer in. De scootmobielen zijn alle dagen beschikbaar tussen 09.00 en 19.30 uur. U kunt de scootmobiel niet buiten deze tijden of langer dan een dag reserveren. Dit betekent dat u de scootmobiel niet eerder kunt ophalen en niet ’s nachts in of bij uw eigen woning mag neerzetten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de scootmobielpool? Kijk woensdag 5 oktober om 18.00 uur naar de uitzending van Peel en Maas InZicht op Omroep P&M.