Geen uitreiking Cultuurprijs 2022

Geplaatst op woensdag 14 september 2022

Er wordt in november van dit jaar geen Cultuurprijs Peel en Maas 2022 uitgereikt. Het comité Cultuurprijs laat weten dat er te weinig goede voordrachten zijn ingediend. De nasleep van corona en het feit dat de cultuursector daar veel onder te lijden heeft gehad, speelt ons echter parten.

Te weinig voordrachten

Er zijn veel te weinig voordrachten ontvangen om tot een gedragen nominatie voor de Cultuurprijs Peel en Maas 2022 te komen, ondanks de verlengde voordrachtstermijn. Het comité gaat voor een mooie inspirerende uitreikingsavond waar ze voor de volle 100 % achter staan en dat is nu door de omstandigheden niet mogelijk.

In overleg met de gemeente is besloten om de uitreiking van de Cultuurprijs dit jaar te laten vervallen en zet het comité in om in november 2023 de Cultuurprijs 2022-2023 uit te reiken.