Verhogen Starterslening

Geplaatst op woensdag 20 juli 2022

Voor starters op de woningmarkt wordt het steeds lastiger om een woning te kunnen kopen. Daarom heeft het college van B&W besloten het maximale aankoopbedrag en het leenbedrag van de starterslening te verhogen.

Ondersteuning voor starters

De Starterslening bestaat al een aantal jaren en kan starters op de woningmarkt helpen een eerste huis te kopen. De Starterslening is een aparte lening die wordt aangevraagd bij de gemeente. Dit is een lening boven op de normale lening van de bank of andere hypotheekverstrekker. Door de Starterslening kunnen starters in totaal meer lenen. In Peel en Maas maken jaarlijks tientallen starters gebruik van deze mogelijkheid om hun eerste huis te financieren.

Veranderingen

Verantwoordelijk wethouder Rob Wanten licht toe: “Door de stijgende woningprijzen komen steeds minder starters in aanmerking voor een starterslening. Het college heeft daarom de maximale aankoopprijs verhoogd van € 245.000,- naar € 280.000,-. Het maximale leenbedrag wordt verhoogd naar € 56.000,- voor een bestaande woning en € 52.000,- voor een nieuwbouwwoning. De verruiming van de mogelijkheden willen we de starters op de woningmarkt, ook juist in deze moeilijke tijd, een extra steuntje in de rug geven.”

Video en meer informatie

In de video over de Starterslening vertellen 2 starters uit Peel en Maas, hoe de Starterslening hun geholpen heeft bij het kopen van hun eerste huis. Het afsluiten van de Starterslening gaat via de gemeente en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Kijk op onze kavelwinkel voor meer informatie of neem contact op via 077 306 66 66.

Tegelijk wordt de raad gevraagd het maximale leenbedrag te verhogen naar € 34.000,- voor een nieuwbouwwoning en € 39.000,- voor een bestaande woning.