Dorpsbijeenkomst Mariaplein in Helden op 20 juli 2022

Geplaatst op vrijdag 8 juli 2022

Op woensdag 20 juli 2022 van 17.00 uur tot 19.00 uur is een inloopavond bij het Mariaplein in Helden. Tijdens deze inloopavond presenteren we het basisontwerp voor het nieuwe Mariaplein. Samen met u zetten we graag de ‘puntjes op de i’ voor het Mariaplein.

Voorlopig ontwerp Mariaplein in Helden

De afgelopen periode is een werkgroep van dorpsoverleg Helden samen met gemeente Peel en Maas aan de slag gegaan met het voorlopig ontwerp voor het Mariaplein. Onder begeleiding van Burobol, zijn de uitgesproken ambities uit de dorpsgesprekken als uitgangspunt genomen.

De werkgroep van het dorpsoverleg heeft uit 3 opties een keuze gemaakt. ‘Ontmoeten en Beleven’ is de gekozen basis waarmee we verder gaan. Hiervoor krijgt het Mariaplein een aantrekkelijk en groene uitstraling, met ruimte voor een speels waterelement. Er is ook gekeken hoe de kerk meer aan het plein kan komen te liggen. En op welke manier de kiosk toegankelijk wordt en levendige functie krijgt. Speciale aandacht is er voor het Heljes Pedje. Hier willen we graag een goede, veilige en herkenbare verbinding mee krijgen. 

Het gekozen voorlopig ontwerp 'Ontmoeten en Beleven' presenteren we op woensdag 20 juli 2022. Daarbij is er ruimte om te kijken naar de invulling van onderdelen.