Reis in de zomervakantie langs de klokken van de wereld

Geplaatst op maandag 4 juli 2022

Kinderen kunnen in de zomervakantie (9 juli tot en met 4 september 2022) in het Museum Klok & Peel met museummascotte Tuurke op reis door de wereld van klokken en zien hoe klokken van alle werelddelen van elkaar verschillen en wat ze met elkaar gemeen hebben.

Klokken stemmen

Leer klokken stemmen en probeer het zelf met een waterflessenorgel. Speel een levensgroot memory-spel met (groot-)ouders. Schilder samen met andere bezoekers aan een groot schilderij.

Natuur en cultuurhistorie De Peel

Ontdek de natuur- en cultuurhistorie van De Peel. Het unieke gebied op de grens van Brabant en Limburg met rauwe natuur en een geschiedenis die miljoenen jaren terug gaat. Dit zie je bijvoorbeeld in de afdeling ‘De Peel aan Zee’ waar je oog in oog staat met een walvis. Leer hoe vleermuizen leven en speel een game waarin je als vleermuis insecten vangt.

Tentoonstelling 'Klokken van de Wereld'

Ook voor volwassenen is er veel te zien. Geniet van de bijzondere tentoonstelling van de compleet vernieuwde ‘Klokken van de Wereld’, met onder andere een spleettrom uit Oceanië, klokken uit Myanmar, de Maya-cultuur en Afrika. En heeft u al ooit van de Hamsa-bel gehoord?

Of bezoek de speciale expo ‘150 jaar Royal Eijsbouts’ en de vernieuwde luidklokkenhal. Op zonnige dagen is het goed toeven op het museumterras en kunt u de hele zomer genieten van de prachtige tuinen van het museum.