Nieuwe BOA’s in Peel en Maas

Geplaatst op dinsdag 28 juni 2022

Onlangs zijn 2 nieuwe BOA’s gestart in de gemeente Peel en Maas. Deze BOA’s, Buitengewoon Opsporings Ambtenaren, zijn herkenbaar aan hun uniform. De BOA’s zijn in dienst bij de gemeente. Ze versterken het team van medewerkers van toezicht en handhaving dat er al was.

Taken van de BOA’s

De BOA’s treden op tegen allerlei vormen van overlast, zoals parkeeroverlast, hangjongeren of vuurwerkoverlast. Vaak proberen zij met een goed gesprek zaken op te lossen, maar het is in bepaalde gevallen nodig om een bekeuring uit te schrijven. De BOA’s handelen meldingen af die bij de gemeente worden ingediend, zoals bijvoorbeeld meldingen van afvaldumpingen. De BOA’s houden toezicht bij evenementen, de horeca en de weekmarkt en ze controleren op parkeren in de blauwe zone. De BOA’s zijn dus multifunctioneel inzetbaar en ze dragen bij aan de openbare orde en veiligheid in Peel en Maas.

Melding doen

U kunt klachten en meldingen direct doorgeven aan de BOA’s als u ze tegen komt op straat. U kunt ook online een melding doorgeven aan de gemeente, via de MijnGemeente app of telefoonnummer 077 306 6666. Via deze kanalen kunt u ook anoniem melden. U krijgt dan geen terugkoppeling van uw melding.

Klachten en meldingen zijn toegenomen

De gemeente Peel en Maas had al medewerkers van toezicht en handhaving in dienst. Zij voeren controles uit op bouwwerkzaamheden, milieu en andere zaken. Dit team is nu uitgebreid met 2 nieuwe BOA’s. Dit is gebeurd omdat het aantal klachten en meldingen dat bij de gemeente binnen komt flink is toegenomen. Voorlopig zijn de 2 nieuwe BOA’s er voor een periode van 2 jaar. Op basis van de ervaringen in die 2 jaar wordt bekeken of deze periode wordt verlengd. De gemeente huurt ook BOA’s in van een extern bedrijf, die controleren in Peel en Maas.

Meer weten

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van de nieuwe BOA’s? Kijk op woensdag 6 juli 2022 naar de uitzending van Peel en Maas InZicht op Omroep P&M. De uitzending begint om 18.00 uur.