Taxus inzameling start 25 juni 2022

Geplaatst op dinsdag 21 juni 2022

Stichting Taxus Taxi zamelt in 2022 toch taxus in. Vanaf zaterdag 25 juni kunt u een afspraak maken om het snoeisel op te laten halen.

Inzameling anders dan normaal

Dit jaar zijn er geen inzamelpunten en geen gratis tassen. Gebruik daarom een tas van vorig jaar, een kruiwagen of een zeil. U kunt een afspraak maken op de website van De Taxus Taxi. Zij komen dan binnen 72 uur gratis het snoeisel ophalen bij een minimale hoeveelheid van een volle kruiwagen. De knipvoorwaarden en meer uitleg staan ook op de website. 

In strijd tegen kanker

Vorige week las u dat stichting Taxus Taxi dit jaar geen taxus inzamelt door de hoge kosten van gas en diesel en door problemen in de verwerkingsfabriek in China. Daarna heeft een afnemer zich bij de Taxus Taxi gemeld om alsnog 125.000 kilo snoeisel af te nemen. Dat is een kwart van de hoeveelheid dat normaal wordt ingezameld. Stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de strijd tegen kanker. De taxusnaalden bevatten dé belangrijkste basisgrondstof voor chemotherapieën.