Winnende voorstel Kinderraad 2022

Geplaatst op zaterdag 18 juni 2022

Het voorstel van de basisscholen Omnibus en Diamant uit Baarlo is woensdag 15 juni 2022 gekozen als beste voorstel in de kinderraad. 

Wandeling voor Jong en Oud

Na ophalen, voorlezen en tellen van de punten bleek het een nek aan nek race. Het voorstel van de Baarlose scholen had een stem meer dan de nummer 2. Dit betekent dat er een wandeling voor Jong en Oud wordt georganiseerd om samen buiten actief te zijn, ervaringen van vroeger en nu uit te wisselen en eenzaamheid te verminderen.

De vergadering

De vergadering ging van start met een evaluatie van de afgelopen maanden kinderraad. De kinderen gaven aan de hand van stellingen en open vragen tips en tops. Ondertussen steeg de spanning in de raadszaal. De kinderen van de 3 gekozen voorstellen mochten nogmaals hun voorstel presenteren. Er waren nog voldoende kritische vragen voor de bedenkers van de voorstellen. Alle vragen werden netjes beantwoord.

Het verslag van het winnende voorstel door de mediakids met Omroep P&M is te zien op YouTube.