Aanvraag Koninklijke Onderscheiding indienen voor 1 juli 2022

Geplaatst op donderdag 16 juni 2022

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient, dan kunt u hem of haar daarvoor voordragen. Die persoon moet bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben of hebben gehad. Om een Koninklijke Onderscheiding te ontvangen tijdens de lintjesregen 2023, moet u de aanvraag voor 1 juli 2022 indienen. 

Uw aanvraag

Voordat u de aanvraag indient, is het verstandig om contact op te nemen met de adviseur Kabinet. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

U dient een aanvraag in met het formulier Koninklijke onderscheiding.

Moment van uitreiking

Een Koninklijke Onderscheiding kan worden uitgereikt bij 2 gelegenheden:

  • Tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen'. Dit is de dag voor Koningsdag. Het voorstel hiervoor dient u in vóór 1 juli in het jaar ervoor.
  • Bij een bijzondere gelegenheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum. Het voorstel hiervoor dient u minimaal 6 maanden ervoor in.