Het nieuwe erfgoedplatform van PeelenMaasNet

Geplaatst op vrijdag 13 mei 2022

Na maanden van intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover, het nieuwe digitale erfgoedplatform van PeelenMaasNet is live sinds donderdag 12 mei 2022.

Het platform luistert naar de naam 'Atlantis' en wordt in de erfgoedwereld al vaak gebruikt. Ook het gemeentearchief van de gemeente Peel en Maas beschikt over dit platform, waardoor zijn koppelingen tussen PeelenMaasNet en het gemeentearchief gemakkelijker.

Nieuwe platform

Alle documenten, afbeeldingen, video’s, persoonsgegevens, kranten, periodieken etc. zijn overgezet naar het nieuwe platform en weer te bewonderen en te benutten voor eigen onderzoek. De zoekfunctie op het nieuwe platform is wel gewijzigd, maar door de toegenomen gebruikersvriendelijkheid van Atlantis zal dit voor niemand problemen opleveren.

Het webadres van PeelenMaasNet is ongewijzigd. Nu kunnen nieuwe deelnemers een start maken met het invoeren van hun collectie op PeelenMaasNet en de huidige deelnemers kunnen hun collecties weer uitbreiden.

Binnenkort zal PeelenMaasNet weer vele en prachtige nieuwe collecties rijker zijn.