Iemand voordragen voor de Cultuurprijs Peel en Maas 2022

Geplaatst op dinsdag 3 mei 2022

Op vrijdag 25 november 2022 is de uitreiking van de Cultuurprijs Peel en Maas. De Cultuurprijs is voor personen, instellingen en initiatieven, die een belangrijke bijdrage leveren aan het culturele leven van onze gemeente. Peel en Maas barst van het culturele initiatief. Daar zijn we behoorlijk trots op en de Cultuurprijs Peel en Maas is daarvoor ook een mooie erkenning. U kunt tot 1 juni 2022 iemand voordragen.

Criteria kandidaten

  • De kandidaat moet een bijzondere meerwaarde hebben voor de cultuur in onze gemeente.
  • De kandidaat moet het belang van de gemeenschap dienen.
  • Van de kandidaat moet een inspirerende werking uitgaan.
  • Er moet sprake zijn van oorspronkelijkheid ofwel originaliteit.
  • Anderen moeten de kandidaat voordragen. Het is dus niet mogelijk om u zelf of de eigen organisatie voor te dragen.

Iemand voordragen

U kent vast iemand in uw omgeving die aan bovenstaande criteria voldoet. De gemeente nodigt u daarom uit om deze kandidaat via de online vragenlijst voor te dragen voor de prijs. U kunt iemand vóór 1 juni 2022 voordragen voor de Cultuurprijs Peel en Maas 2022.

Naar de vragenlijst

U kunt uw ingevulde formulier ook per e-mail sturen naar Cultuurprijs Peel en Maas

Wat is cultuur?

Natuurlijk denkt u hierbij aan kunst, muziek en toneel. Maar cultuur is ook literatuur, dans, fotografie, architectuur en folklore en volkskunst. En laten we niet vergeten dat ook veel mensen zich inzetten voor cultuureducatie en geschiedkunde. Zowel amateur- als beroepsbeoefenaars komen in aanmerking voor de prijs.

Sluitingsdatum woensdag 1 juni 2022

Uiterlijk woensdag 1 juni 2022 moet uw inzending bij het comité binnen zijn. Onderbouw uw inzending met heldere, overtuigende argumenten. Het comité beoordeelt alle inzendingen en brengt een advies uit aan het college van burgemeester en wethouders. Het college beslist uiteindelijk wie de prijs in ontvangst mag nemen.

Uitreiking Cultuurprijs 25 november 2022

De uitreiking van de Cultuurprijs 2022 is op 25 november in het DOK6 Theater en hier kunt u bij zijn. Kaarten zijn tegen die tijd via de website van DOK6 te reserveren. Voorafgaand aan deze feestelijke avond, kunt u zelf ook uw stem uitbrengen op de Publieksprijs. Het comité zal op verschillende manieren vragen om een stem uit te brengen.