Test sirenes op maandag 2 mei 2022

Geplaatst op maandag 2 mei 2022

Op maandag 2 mei 2022 om 12.00 uur worden in Nederland de sirenes getest. Dit gebeurt elke eerste maandag van de maand. Bij de Oekraïense mensen, die zijn gevlucht uit een oorlogsgebied, kan dit mogelijk een reactie geven. De onderstaande Oekraïense tekst kunt u gebruiken om de mensen die bij u verblijven hier op voor te bereiden. U kunt ook een folder met uitleg in het Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch afhalen in het Huis van de Gemeente.

В понедельник 4 апреля в 12:00 тест воздушной тревоги

Каждый первый понедельник каждого месяца в Нидерландах проводится проверка работы воздушной тревоги. Такой тест произойдет и в начале следующего месяца, 4 апреля. Сигнал воздушной тревоги будет длиться 1 минуту 26 секунд. Это только тест, ничего делать не надо.

Если сигнал сирен длится дольше и повторяется раз за разом, значит тревога настоящая. Надо немедленно идти в ближайшее помещение и закрыть окна и двери.