Pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’ geopend

Geplaatst op dinsdag 19 april 2022

Wethouder Paul Sanders heeft samen met Hay van Knippenberg van Repair Café Helden en Maasbree de pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’ geopend. Deze tentoonstelling is van 19 april tot 15 mei 2022 in het Huis van de Gemeente in Panningen.

Tijdens de normale openingstijden van het Huis van de Gemeente kunnen bezoekers de tentoonstelling gratis bezoeken. De pop-up tentoonstelling toert door het land en is nu in Peel en Maas.

Repair Cafés

Op 18 oktober 2019 was het tien jaar geleden dat het allereerste Repair Café werd georganiseerd. Peel en Maas heeft inmiddels 4 Repair Cafés: Baarlo, Helden, Maasbree en Meijel.

Activiteiten voor jong en oud

De Repair Cafés in Peel en Maas organiseren in samenwerking met de Bibliotheek Maas en Peel verschillende activiteiten. Onder andere tijdens het OntdekkingsLab in het Huis van de Gemeente kan de jeugd terecht om meegebracht kapot speelgoed samen met vrijwilligers te repareren. Deelname is gratis en je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn. Ook aanmelden is niet nodig. Dus kom een kijkje nemen en laat je speelgoed repareren. Niet alleen leuk en leerzaam maar het helpt ook met het terugdringen van de afvalberg.

Foto: Kevin Geurtjens