Gratis energiebox voor huishoudens met een laag inkomen

Geplaatst op woensdag 6 april 2022

De gemeente Peel en Maas stelt gratis energieboxen beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen. De waarde van de box is € 65,00. Huishoudens die hiervoor in aanmerking komen, krijgen in de week van 11 april 2022 een brief van de gemeente. 

Besparen op de energierekening

Met de producten uit de energiebox wil de gemeente huishoudens met een laag inkomen helpen met besparen op de energierekening. In de webshop kunt u zelf de energiebox samenstellen. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop.

Energiebox aanvragen

U kunt van maandag 11 april tot en met zondag 8 mei 2022 de energiebox bestellen in de webshop van de WoonWijzerWinkel Limburg. 

In de brief staat een code voor de webshop van de WoonWijzerWinkel Limburg. De code geeft bij het afrekenen direct € 65,00 korting. Binnen 3 weken na de bestelling krijgt u bericht dat de energiebox klaar staat in het Huis van de Gemeente, Wilhelminaplein 1 in Panningen. Tijdens het afhalen kunt u extra advies krijgen van een energieadviseur van coöperatie Peel Energie.

Tegemoetkoming

De energieboxen zijn op dit moment alleen beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen. Huishoudens uit deze groep worden het hardst getroffen door de gestegen energieprijzen. De gemeente bekijkt wat er voor andere groepen inwoners mogelijk is. Meer informatie volgt.