PMD-afval scheiden

Geplaatst op woensdag 12 januari 2022

Uw plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkverpakkingen zijn waardevol. Zeker als u ze goed verzamelt. Hoe beter u uw afval scheidt, hoe meer verpakkingen een tweede leven krijgen als grondstof voor nieuwe producten en verpakkingen. Maak ze leeg, haal ze los en druk ze plat. Dan zijn ze recycleklaar. Kleine moeite, groot verschil.

Container of doorzichtige zakken

PMD-afval kunt u thuis scheiden en weggooien in de grijze container of apart houden in doorzichtige PMD-zakken. Deze zakken zijn alléén voor inwoners die in een appartement of hoogbouw wonen. Zij hebben geen grijze PMD-container en gebruiken in plaats daarvan PMD-zakken. PMD wordt aan huis opgehaald.

Afvalzakken in container

PMD kan als los afval in de container. Gebruikt u zakken, dan mogen alleen doorzichtige zakken die u zelf koopt in de PMD-container. Ondoorzichtige zakken zoals Peel en Maas restafvalzak, blauwe zak en KOMO-zak en de doorzichtige Peel en Maas PMD-zak mogen niet in een PMD-container.

De inzameldienst en afvalverwerker moeten zien of het juiste soort afval in de zak zit, anders wordt het afgekeurd en alsnog als duur restafval verwerkt.

Meer informatie