Messen en andere wapens ingeleverd

Geplaatst op maandag 20 december 2021

In de Week van de Veiligheid deden ook de gemeenten Peel en Maas en Horst aan de Maas mee met de landelijke inleveractie van steekwapens en nepwapens. Iedereen kon in die week anoniem en zonder gevolgen zijn wapen inleveren bij het inleverpunt in Panningen of in Horst. Er zijn in de 2 gemeenten 22 wapens ingeleverd.

In Peel en Maas ging het om 10 messen, 2 dolken, een antiek vuurwapen, een zwaard, een kapmes, een hakbijl en een patroon lange afstand wapen. In Horst aan de Maas ging het om 4 vuurwapens en 1 dolk.

Drop je knife

“De inleveractie draagt bij aan een veiliger Peel en Maas en Horst aan de Maas. De ingeleverde wapens kunnen niet meer gebruikt worden bij geweld, bijvoorbeeld op straat. Daarnaast wilden we met de actie duidelijk maken dat het dragen van een wapen niet normaal en erg gevaarlijk is. Onder het motto ‘Drop je knife’ richtten we ons hierbij in het bijzonder op de jongeren”, laten burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas en burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel en Maas weten.

Landelijk resultaat

Landelijk werden er in totaal 3.300 wapens ingeleverd in de daarvoor bestemde tonnen op politiebureaus door heel het land.