Jeugdlintje Peel en Maas voor Eloy Selder uit Meijel

Geplaatst op vrijdag 10 december 2021

Eloy Selder uit Meijel werd op vrijdag 10 december 2021 door zijn ouders opgehaald van zijn stageplek, zogenaamd voor een bezoek aan de tandarts. Waar Eloy dus dacht naar de tandarts te gaan, brachten zijn ouders hem naar de studio van Omroep P&M in Panningen. Hier werd hij verrast door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo en kinderburgemeester Saar Fransen. Zij reikten aan Eloy het jeugdlintje van Peel en Maas uit.

De 17-jarige Eloy Selder zet zich in voor de samenleving, door vrijwilliger te zijn bij de EHBO-vereniging Meijel en de wensambulance. Ook is hij burgerhulpverlener. Op 15-jarige leeftijd is hij zijn eigen actie gestart om een AED in zijn wijk te realiseren. Sinds maart 2020 is Eloy de trotse eigenaar van een eigen AED, die ook al diverse keren is gebruikt voor een reanimatie.

Bijzonder

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo: “Dat iemand zich op zo’n jonge leeftijd al op zo’n manier actief inzet voor de samenleving is hartstikke bijzonder. Met zijn eigen AED en zijn inzet als burgerhulpverlener levert Eloy een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in de Meijelse gemeenschap. Eloy heeft het jeugdlintje dan ook echt verdiend.”

Jeugdlintje

Het jeugdlintje van Peel en Maas wordt uitgereikt aan jongeren tot en met 17 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd of lange tijd hulpvaardig zijn geweest. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die ouderen of zieke mensen helpen, activiteiten organiseren in een gemeenschapshuis of actie voeren voor een goed doel. Het hoeft dus niet perse een echte heldendaad te zijn. Net als bij een ‘gewoon’ lintje voor volwassenen, moet iemand een voorstel doen. Het college van burgemeester en wethouders besluit of iemand het lintje krijgt. Het jeugdlintje wordt uitgereikt door de burgemeester en zij doet dit sinds kort samen met de kinderburgemeester. Neem voor meer informatie per e-mail contact op met de adviseur Kabinet of via telefoonnummer 077 306 6666.