Gratis energieprestatieadvies voor uw woning

Geplaatst op maandag 6 december 2021

De provincie Limburg biedt u de mogelijkheid om een gratis energieprestatieadvies (EPA) te laten uitvoeren voor uw woning. Dit is handig wanneer u uw woning wilt laten verduurzamen, maar nog niet precies weet welke maatregelen u wilt treffen.

U kunt het gratis energieprestatieadvies aanvragen tot en met 30 september 2022 via de website van provincie Limburg. Maar let op, de regeling geldt zolang er budget is, op=op.

Hoe werkt het?

Bij een energieprestatieadvies maakt een adviseur een scan van uw gehele woning. Hij kijkt onder meer naar de isolatie van muren, daken en vloeren. Uit die scan rolt een rapport met een persoonlijk advies dat inzicht geeft in:

  • hoe energiezuinig uw woning is
  • hoe u uw energiegebruik verlaagt en uw wooncomfort verbetert
  • wat eventuele maatregelen kosten
  • hoe lang het duurt voor uw investering is terugverdiend.

De adviseur helpt u desgewenst bij het kiezen van de slimste maatregelen. Wat doen gevel-, vloer en dakisolatie met uw huis? En wat betekent nieuw glas of een nieuwe cv-ketel voor uw energierekening? Na het bezoek belt de adviseur u om het EPA-rapport door te lopen. Zo kunt u samen de slimste maatregelen kiezen.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met provincie Limburg via e-mail of via telefoonnummer 043 389 9999.

Meer regelingen

Eind december 2021 neemt de gemeenteraad van Peel en Maas een besluit over de Transitievisie Warmte. In deze visie wordt aangegeven hoe woningen en gebouwen in de gemeente Peel en Maas van het aardgas afgekoppeld kunnen worden. Aan de Transitievisie Warmte worden ook regelingen gekoppeld, waaronder een voucherregeling voor energiebesparing.

Ook komen er campagnes om bijvoorbeeld gezamenlijk een warmtepomp in te kopen. Verder gaat in 2022 de landelijke subsidie op warmtepompen omhoog. Meer informatie volgt nadat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de Transitievisie Warmte.