Peel en Maas zegt STOP geweld tegen vrouwen

Geplaatst op donderdag 25 november 2021

Peel en Maas zegt STOP geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij ‘Orange the World’. Daarom hijsen we vandaag op 25 november 2021 de oranje vlag voor het Huis van de Gemeente. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijde actie

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

De Orange the World-actie, waar meer dan 100 landen aan meedoen, trapt af op 25 november en eindigt op 10 december 2021. Dit zijn de 16 actiedagen tegen geweld tegen vrouwen.