Extra vergoeding voor controle coronatoegangsbewijs (CTB)

Geplaatst op donderdag 11 november 2021

Locaties waar het coronatoegangsbewijs geldt, kunnen een financiële bijdrage aanvragen voor de controle op dit toegangsbewijs. Het Rijk heeft hiervoor extra geld beschikbaar gesteld. Een aanvraag kan worden ingediend via de website van de gemeente Peel en Maas.

Vanaf 6 november 2021 zijn de locaties uitgebreid waar het coronatoegangsbewijs geldt. Bezoekers van onder anderen horeca, culturele instellingen, binnensport, casino’s, gemeenschapshuizen en evenementen moeten verplicht een coronatoegangsbewijs tonen bij binnenkomst.

Voorwaarden voor aanvragen van de vergoeding

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • Alleen noodzakelijke kosten voor controle-activiteiten in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021 komen voor vergoeding in aanmerking.
  • Alleen kosten voor de inhuur van erkende bedrijven die controleren op de coronatoegangspas of door de inzet van extra eigen personeel kunnen worden gedeclareerd.
  • De vergoeding geldt voor maximaal 5 uur per dag, tenzij anders voorgeschreven bij evenementen.
  • De vergoeding is maximaal €27,50 per uur exclusief BTW.
  • Kosten die al op een andere manier zijn vergoed, komen niet in aanmerking.
  • Kosten declareren is mogelijk tot en met 14 januari 2022. Hierbij geldt op = op

Voor de gemeente Peel en Maas is er in totaal € 109.000 beschikbaar (omgerekend € 2,50 per inwoner).

Aanvraag indienen

Een aanvraag indienen kan via het online aanvraagformulier op de website van de gemeente Peel en Maas.

Samen sterk

We zijn opnieuw beland in een belangrijke periode waarin we samen de verantwoordelijkheid hebben om het virus eronder te houden. Wij rekenen dan ook op ieders inzet en bijdrage. Nog steeds geldt: alleen samen krijgen we corona onder controle.

Persconferentie 12 november

Als er in de persconferentie van 12 november 2021 nieuwe of aangepaste maatregelen bekend worden gemaakt, die van toepassing zijn op de vergoeding voor controle van het coronatoegangsbewijs, dan communiceert de gemeente Peel en Maas hier opnieuw over.