Controle van het coronatoegangsbewijs

Geplaatst op woensdag 27 oktober 2021

Sinds 25 september 2021 moeten bezoekers van de horeca, theaters, bioscopen, sportkantines en evenementen verplicht een coronatoegangsbewijs tonen bij binnenkomst. Deze regel is ingevoerd om meer bezoekers veiliger per locatie te kunnen toelaten, om verspreiding van het coronavirus op drukke plekken zo veel mogelijk te voorkomen en om kwetsbare mensen zo veel mogelijk deel te kunnen laten nemen aan het dagelijks leven.

De afgelopen periode nemen de besmettingen en ziekenhuisopnames snel toe. Dit baart zorgen. Het maakt het nog belangrijker dat we ons allemaal aan de regels houden. Met zijn allen moeten we voorkomen dat de besmettingen en ziekenhuisopnames verder toenemen en het kabinet genoodzaakt is strengere maatregelen te nemen. We willen absoluut niet terug naar een periode zoals afgelopen jaar met een lockdown.

Dit vraagt een belangrijke inspanning van ons allemaal. Het zal hier en daar best lastig zijn om de regels continue na te leven en dit vraagt extra inzet, maar het is nodig om het coronavirus eronder te houden.

Bijdrage aanvragen 

Om u hierbij een steun in de rug te geven, heeft de Rijksoverheid een geldbedrag beschikbaar gesteld waar locaties waar het coronatoegangsbewijs geldt, een beroep op kunnen doen. Dit geldbedrag is specifiek bedoeld voor het uitvoeren van de controle op het coronatoegangsbewijs. U kunt een bijdrage aanvragen bij de gemeente. De gemeente bekijkt op dit moment nog de voorwaarden, maar u kunt nu al aangeven of u gebruik wilt maken van een bijdrage. Dit kan via het e-mailadres Horeca Peel en Maas. Geeft u hierbij aan waar u het bedrag voor wilt inzetten. Ook sportverenigingen, theaters, bioscopen en organisatoren van evenementen kunnen dit e-mailadres gebruiken.

Controle coronatoegangsbewijs

De gemeente controleert regelmatig of de check plaatsvindt. We krijgen signalen dat dit niet overal goed gebeurt. De gemeente zal waar nodig extra controleren. Zeker met het oog op de snelle toename van de besmettingen en ziekenhuisopnames. Als bij een controle wordt vastgesteld dat u zich niet aan de regels houdt, is de gemeente genoodzaakt op te treden. Dit kan in het uiterste geval tot sluiting van de zaak leiden. Zo ver willen we het natuurlijk het liefst niet laten komen.

We zijn beland in een belangrijke periode waarin we samen de verantwoordelijkheid hebben om het virus eronder te houden. Wij rekenen dan ook op uw inzet en bijdrage. Nog steeds geldt: alleen samen krijgen we corona onder controle.