Fietspad en ontsluitingsweg Kuukven in gebruik genomen

Geplaatst op woensdag 20 oktober 2021

De wens van Baarlo, een veilige fiets verbinding van het zuidelijk deel van Baarlo, via de wijk Kuukven naar de Meeren, is deze zomer uitgevoerd. Tegelijkertijd is ook de nieuwe ontsluitingsweg voor de wijk Kuukven aangelegd. Reden voor het Dorpsoverleg, VVBaarlo en gemeente Peel en Maas om dinsdag 19 oktober 2021 hierbij stil te staan. 

“De wens voor een veilige oversteek kwam van het dorp, zegt wethouder Wanten. Het dorpsoverleg is samen met de Voetbalclub aan de slag gegaan. Met behulp van de gemeente is gekeken naar mogelijke routes, zijn ze de buurt in getrokken en zijn de plannen toegelicht. Nu een aantal jaren laten is het zo ver en kunnen kinderen die gaan voetballen of in Panningen naar de middelbare school gaan gebruik maken van deze fietsroute. Een mooi resultaat.

De nieuwefietsroute ontlast de Bong. De aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg voor Kuukven vanaf de N273 zorgt voor een verdere ontlasting van de Bong. Ook met het oog op de aanvullende woningbouwplannen in Kuukven.”

Naast de fietsverbinding is ook de nieuwe ontsluitingsweg voor de wijk Kuukven deze zomer gerealiseerd. Beide projecten waren voor de realisatie afhankelijk van de reconstructie van de N273, een project van de Provincie.