Maand van de Geschiedenis oktober

Geplaatst op dinsdag 5 oktober 2021

Het thema van de Maand van de Geschiedenis 2021 is 'Aan het werk'. Sinds we op 2 benen lopen zijn we er het grootste deel van ons leven mee bezig: werk. 

Maand van de Geschiedenis 2021

Arbeid komt in alle vormen, kleuren, smaken en maten en heeft zich door de eeuwen heen telkens opnieuw uitgevonden. Van de enige manier om de eerste levensbehoeften te vervullen tot een wezenlijk kenmerk van wie je bent en waar je bij hoort. Neem tijdens de Maand van de Geschiedenis een kijkje in een Twentse textielfabriek, waar arbeiders, soms niet ouder dan 10 jaar, dag in dag uit massaproductie draaien. Bezoek de middeleeuwse meestersmid, die met ogenschijnlijk gemak gloeiend ijzer met enkele rake klappen tot wapens en gereedschap slaat. Reis dwars door de geschiedenis mee met arbeidsmigranten en wacht vol spanning af tot de eerste vrouw haar entree maakt op een naoorlogs kantoor.

Kijk voor meer informatie op de website Maand van de Geschiedenis.