Bevrijdingsvuur Peelgemeenten

Geplaatst op zondag 19 september 2021

Zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 is voor de 3e keer het Bevrijdingsvuur door de Peelgemeenten verspreid. Op zondag 19 september is het bevrijdingsvuur overgedragen en ontstoken door burgemeester Delissen - van Tongerlo bij Vesting en Belfort Vossenberg aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel in Meijel. 

Het officiële gedeelte is omstreeks 17.00 uur afgesloten door de lopers met het vuur muzikaal uit te geleiden naar Asten, Someren, Helmond, Deurne, Laarbeek, Gemert-Bakel en Geldrop-Mierlo zodat het bevrijdingsvuur kan uitwaaien over de gehele Peelregio.

Vesting en Belfort Vossenberg in Meijel

In 2021 is naast de Projectgroep Bevrijdingsvuur Death Valley De Peel, het Dorpsoverleg Meijel gastheer. Dit overleg heeft in de voorbije jaren de Vesting en Belfort Vossenberg aan de rand van de Groote Peel gerealiseerd.

Vanaf de 22 meter hoge uitkijktoren hebt u een prachtig uitzicht over de Groote Peel. Daarnaast krijgt u een dosis vaderlandse geschiedenis toegediend via 6 opnieuw beleefbaar gemaakte kazematten uit de vroegere Peel-Raamstelling. Ook ligt er een luistersteen van de Liberation Route die dit stukje Nederland een blijvend plekje geeft in onze nationale oorlogsgeschiedenis.

Bevrijdingsvuur Peelgemeenten