Word jij de eerste kinderburgemeester van Peel en Maas?

Geplaatst op maandag 13 september 2021

De gemeente Peel en Maas is op zoek naar de eerste kinderburgemeester van deze gemeente. Kinderen uit groep 7 van de basisschool, die in de gemeente Peel en Maas wonen, kunnen van 13 september tot 1 oktober 2021 met een vlog ‘solliciteren’ naar deze eervolle functie. De sollicitanten komen op sollicitatiegesprek in het Huis van de Gemeente. De kinderburgemeester wordt voor 2 jaar benoemd en wordt rond 20 november 2021 – de Internationale dag van de rechten van het kind – geïnstalleerd.

Het is een grote eer om kinderburgemeester van Peel en Maas te zijn. De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente en gaat mee op pad met de echte burgemeester bij bijzondere momenten, zoals de sleuteloverdracht bij de jeugdcarnaval, de uitreiking van een jeugdlintje, openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij betrokken zijn. Ook mag de kinderburgemeester meedenken over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan, zoals spelen, sport en onderwijs.

Wat voor kinderburgemeester zoekt Peel en Maas?

  • Je woont in de gemeente Peel en Maas.
  • Je zit in groep 7 van de basisschool.
  • Je vindt het leuk om mensen te ontmoeten (ook volwassenen) en je vindt het niet vervelend om in de belangstelling te staan.
  • Je kunt goed luisteren naar andere kinderen om te ontdekken wat er leeft en kan dit goed verwoorden.
  • Je durft af en toe een toespraak te houden.
  • Vervoer naar de activiteiten is geen probleem.

Hoe gaat het in zijn werk?

De kinderburgemeester wordt gekozen uit leerlingen van groep 7 van de basisschool en is gedurende groep 7 en 8 kinderburgemeester van de gemeente Peel en Maas. Leerlingen uit groep 7 kunnen solliciteren door in de periode van 13 september tot 1 oktober 2021 een vlog te maken en te sturen naar het e-mailadres Kabinet Peel en Maas ter attentie van de burgemeester.

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft via social media een filmpje geplaatst, waarin ze de kinderen uitnodigt om met een vlog te solliciteren.

Kinderen die gesolliciteerd hebben, komen op sollicitatiegesprek in het Huis van de Gemeente. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten en is na schooltijd. Ook de ouder(s) en/of verzorger(s) worden hiervoor uitgenodigd.

Als bekend is wie de eerste kinderburgemeester van Peel en Maas wordt, brengt burgemeester Delissen-van Tongerlo een bezoek aan de betreffende school om de kinderburgemeester persoonlijk op te hoogte te brengen en te feliciteren. Daarna wordt de kinderburgemeester rond 20 november 2021 geïnstalleerd.