Let op!Van donderdag 29 juli 2021 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Dit geldt ook voor een spoedaanvraag. Heeft u met spoed een paspoort of identiteitskaart nodig?
Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over een nooddocument.

Waarschuwing voor valse QR-codes

Geplaatst op vrijdag 11 juni 2021

De politie waarschuwt voor oplichters die valse QR-codes gebruiken. De QR-codes staan in e-mails en brieven die afkomstig lijken van een bank of andere organisatie. Wees daarom alert en scan nooit zomaar een QR-code. Er gaan momenteel ook valse e-mails rond namens MijnOverheid en DigiD.

Deze valse QR-codes leiden in werkelijkheid naar een phishingwebsite. Cybercriminelen krijgen hiermee toegang tot uw bankrekening. Vertrouwt u het bericht met QR-code niet, neem dan direct contact op met de organisatie die als afzender wordt vermeld. Doe dit via de officiële website of het officiële telefoonnummer. Bel niet naar het telefoonnummer in de brief of e-mail.