Let op!Van donderdag 29 juli 2021 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Dit geldt ook voor een spoedaanvraag. Heeft u met spoed een paspoort of identiteitskaart nodig?
Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over een nooddocument.

Start E-waste Race in Peel en Maas

Geplaatst op dinsdag 1 juni 2021

Van maandag 7 juni tot vrijdag 1 juli 2021, strijden  basisscholen uit de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray tegen elkaar tijdens de E-waste Race.

De scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in te zamelen. Vanwege corona is de prijs voor de winnaar nog niet bekend.

Hoe werkt het?

U kunt uw elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op de website E-Waste Race en de score per school bekijken. Op de afgesproken tijd halen scholieren het bij u thuis op. Geen inzameling in uw dorp? U kunt e-waste natuurlijk ook inleveren op het Milieupark in Panningen.

Waarom een E-waste race?

De E-waste Race is leerzaam en leuk. Op een speelse manier brengen we het nut van hergebruik onder de aandacht. Elektronisch afval wordt niet gerecycled als het bij het restafval wordt gedaan. Waardevolle materialen gaan dan verloren voor hergebruik en dat is jammer.

Welke scholen van Peel en Maas doen mee?

  • Basisschool De Diamant in Baarlo
  • Basisschool De Horzion in Grashoek
  • Basisschool De Springplank in Koningslust

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met de deelnemende gemeenten.